Монах Арсеније: О љубави | Православни Манастир Острог

Монах Арсеније: О љубави

Објављено 25. октобар 2012. од goran 2 коментара

Предавање монаха Арсенија (Јовановића) сабрата манастира Острог „О љубави“ које је у недјељу 21. октобра одржао у Духовном центру Црквене општине Подгорица.

„Само борбом са собом, оштром борбом са собом, ми задобијамо љубав. Уколико то нисмо у стању да учинимо знајмо да наши животи теку узалуд. Ми морамо завољети Божји лик у себи, морамо препознати Божји лик у себи, завољети га, јер видјевши Божји лик је исто што и доживјети Божју љубав у срцу“, рекао је између осталог монах Арсеније.

О љубави2 Comments

 1. veselin.mirosavljevic
  8 година ago

  Бог вам помогао и слава Богу за све о.Арсеније.Јако ценим ваша предаванја и увек их радо слушам, јер су увек актуелна и повезана са проблемима данашнјег човека .Снажна су и дубока јер ви то износите из свог личног искуства кроз живот и ваш однос с Богом.Зато су веома питка и и дају поуку сваком од нас који слушамо.Наставите и далје тако,желјно вас очекујем са новим ,тематикама увек изазовним и занимлјивим. Свако вам добро од Господа.Нека Вас Нјегова моћна Десница води на путу спасенја и уведе у Царство Божије.Амин,Боже дај.

  Reply

 2. Miljana
  8 година ago

  Bog Vam pomogao oče Arsenije.Hvala na vašoj brizi za nas,za naše duše.Moram reći da razmišljah i tražih odgovore,a vaša nadahnutost,snaga i istina riječi ozari moje srce,dušu..pomože da istrajem u traženju i iščekivanju,prije svega duhovne i duševne ljubavi kada je u pitanju ljubav medju suprotnim polovima,u vremenu u kakvom trajemo.Zato mogu poželjeti da vas mnogi čuju,naročito mladi, i preobraze se u istinska,zdrava i plemenita bića koja će srcem sijati ljubav.Bog vam podario velike milosti.

  Reply

Напишите коментар

Обавезна поља су означена са *