Да би успијели ми морамо да будемо утроје. | Православни Манастир Острог

Да би успијели ми морамо да будемо утроје.

Објављено 28. децембар 2013. од goran 2 коментара

ArsenijeПредавање монаха Арсенија (Јовановића) сабрата манастира Острог на тему књиге „Он и она“ аутора оца Павла Гумерова под насловом „У потрази за брачном хармонијом“ које је 25. децембра 2013. године одржао у цркви Светог Јована Владимира у Београду.

Ми никада нисмо удвоје. Да би успели, ми морамо бити утроје. Значи: Бог Творац, главни давалац љубави, мора увек да буде међу нама.

Ми смо се данас разболели од сведозвољености. Цивлизација болује од недостатка комуникације, а комуникација није ништа друго до љубав. Ми, на првом месту, немамо комуникацију са собом, себе не разумемо, не знамо шта хоћемо а самим тим не можемо да комуницирамо ни са другима, и тако се све руши. Међуљудски односи су у великој кризи.

Све је врло просто. Нама само љубав треба. Једна искрена, дубока, пожртвована љубав.

Ми своју децу не треба да васпитавамо да постану генијални, ми своју децу треба да васпитавамо да постану Свети. Не морају да имају велика знања у себи али морају да имају Бога у срцу, јер дете је наш испит пред Богом“-само су неке од поука монаха Арсенија (Јовановића) у овом веома занимљивом предавању.

Преузмите аудио датотеку2 Comments

 1. Драгана
  6 година ago

  Велико хвала оцу Арсенију на дивном предавању које је одржао. Једноставне и мирне речи које иду право у срце…Препознала сам се несрећница у једном примеру који је отац тако прецизно описао као доживљен и хтедох да поставим питање који лек отац преписује баш таквима који су се „забављали“ осам година па ушли у црквени брак који им се након две године распада, али ме беше срамота…
  Жао ми је што на предбрачном испиту нисмо срели оца Арсенија да нас погледа попреко и да нас пита шта смо радили 8 година, да изгрди и поучи пре ступања у брак…Нико не ради са паровима који се венчавају верујте и то је јако погрешно, само вам кажу супер, одлично што сте дошли, такса је толика коју треба платити…и тако у православни брак улазе и људи који не знају ни Оче Наш.

  Желим Вам свако добро од Господа
  Драгана

  Reply

 2. iva
  6 година ago

  monah kojeg treba uvek iznova i iznova slusati koji toliko toga kaze u nasu korist tj u korist naseg duhovnog preporoda, koji otvara oci i pokazuje svetlost pravoslavlja!

  Reply

Напишите коментар

Обавезна поља су означена са *