ХОДОЧАСНИЦИ ИЗ ГАЦКА ДОШЛИ У МАНАСТИР ОСТРОГ | Православни Манастир Острог

ХОДОЧАСНИЦИ ИЗ ГАЦКА ДОШЛИ У МАНАСТИР ОСТРОГ

Објављено 11. мај 2015. од goran Без коментара

Група од 26 ходочасника, која је у суботу око подне кренула у манастир Острог, дошла је у острошку светињу данас око подне. Већ 15 година узастопно ходочасници из тог града из Републике Српске долазе за славу Светог Василија Острошког. Они су из Гацка дошли преко Голије гдје су ноћили, а другу ноћ су преспавали у Црквено – народном дому Светог Василија Острошког у Никшићу. Вођа пута Драган Куљанин каже да је за њега и дружину право задовољство што су 100 километара пјешачили до острошке светиње.

-То је раније била иницијатива неких младића из Гацка. Кад смо дошли први пут, дошли смо као маратонци, нисмо се ни причестили. Сада, хвала Богу, обратили смо се у праву вјеру, причешћујемо се. Сад долазимо полако. Знамо шта је прече, не брзина него крајњи циљ и сједињење с Богом – казао је Куљанин.

Истиче да ходочасници не воле рекламе и данису тражили спонзоре за пут.

- Не волимо вјеру да користимо у маркетиншке сврхе. Овдје је само важно је ли човјек Православац или није. Сви волимо Светог Василија, и Црногорци , и Срби, и Босанци – казао је Куљанин.

Група ходочасника из Гацка приступиће кивоту са моштима Светог Василија, а сјутра после Свете Литургије и Причешћа, назад ће аутобусом.

 

 Напишите коментар

Обавезна поља су означена са *