Смјештај

Конак Свете Тројице!!!
Доњи манастир 

Освештао је Митрополит Црногорски-приморски Амфилохије (Радовић) на Преображење Господње 1994 године, за вријеме игумана Лазара (Аџића), и од тада почиње са својим радом. Налази се између Доњег манастира Острога и Цркве Светог мученика Станка. Намијењен је за преноћиште гостију, како организованих група, тако и појединаца. Конак се отвара на почетку Васкршњег поста и ради до празника Ваведења Пресвете Богородице.
У конаку се налази 29 соба са 210 кревета, распоређених у приземљу и спрату објекта. Собе су петокреветне, шестокреветне, осмокреветне и једна соба је са двадесет кревета. Собе су распоређене са одвојеним цјелинама за братство и сестринство.

На спратовима се налазе по два купатила са више кабина.
У приземљу се налази трпезарија гдје гости могу попити кафу и чај.

Због великог броја гостију и релативно малог капацитета објекта пожељно је двадесетак дана раније позвати и резервисати мјеста за коначење. То осебно важи за дане викенда.

Резервацију мјеста у Конаку можете извршити на број
+38268000258

Фиксни број Конака је
+38220811133

Цијена коначења износи 5 евра по особи, а посјетиоци су обавезни оставити личну карту, односно пасош.

 

Конак Горњи манастир

Такође, и у Горњем манастиру се налази конак за поклонике. Капацитет конак је: 4 собе са укупно 150 кревета. 3 собе су на првом спрату, док је соба на другом спрату намијењена мајкама са дјецом, трудницама и болесницима. У склопу конака се налази и манастирска порта која се такође користи за преножиште.

Због великог броја гостију за смјештај се може добити један душек и два ћебета по особи. Конак располаже са 400 душека. Врло често је и то недовољно, поготово суботом и недељом, тако да је препоручљиво понијети врећу за спавање и сл.

Смјештај у конаку Горњег манастира је бесплатан.

Може се коначити највише 2 ноћи, а за више се обратити управи манастира.

Није могуће резервисати смјештај.

Обавезно је понијети и показати личну карту или пасош.

Конак у Горњем манастиру прима поклонике током цијеле године.